Într-o frumoasă zi de vară am mers într-o excursie. Din neatenție, m-am îndepărtat de grup și m-am pierdut. Căutându-mi prietenii cu privirea, am zărit o peșteră enormă.

Am pășit cu teamă în peșteră, când, deodată, ceva a zburat deasupra mea. Am crezut prima dată că sunt lilieci și am scos lanterna să mă uit. O mulțime de creaturi zburătoare, mici de un metru, cu ochii lucioși și cu niște cornițe zburau deasupra  mea. Erau gargui! Duceau nestemate de colo-colo și le mâncau. Era frumos, dar totuși straniu. M-am afundat și mai mult în peșteră. Spre uimirea mea, peștera era luminată de alte nestemate. Am mers mai departe și am dat peste o cămară plină cu aur și bijuterii. Acolo se scăldau în aur goblini. Când m-au văzut, s-au adunat în fața mea. Unul dintre ei a spus:

-Pleacă! Pleacă! Este aurul nostru! Nu te lăsăm să treci!

Atunci am luat repede de jos un inel și i-am spus:

-Dar dacă îți dau inelul acesta mă lași să trec?

-Da, da! a spus el și mi-a smuls inelul din mână.

Așa că am trecut mai departe. Pe drum am observat că se face din ce în ce mai cald. Când am ajuns în următoarea încăpere, am rămas uimit. Acolo era o lavă care se scurgea din crăpături, era chiar și un lac de lavă. Din lac a ieșit deodată un dragon, zicând:

-Nu treci de mine! Nu te las să furi diamantul umbrelor! E cel mai prețios diamant din lume, pentru că ține în echilibru tot universul. Pleacă!!! Și scoase pe gură o flacără cât toate zilele.

Am fugit și am ieșit din peșteră. Nu am povestit nimănui această întâmplare. Până acum…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here