Într-o zi de luni, Elisa, o fetiță blondă și cu o fire foarte negativistă, a plecat înspre școală. Era în clasa a II-a. Deși avea darul de a scrie compuneri foarte frumoase, aproape toate propozițiile scrise de ea conțineau cuvântul NU.

Pentru acea zi de luni avea de scris un text despre ceea ce îî plăcea ei cel mai mult să facă. Creația ei începea așa: “Mie nu îmi place să desenez, nu suport înghețata, urăsc să citesc, nu vreau să cânt.”

      Textul acesta era, evident, o minciună. Toate activitățile enumerate de ea îî plăceau. Care era atunci problema ei? Au întrebat-o nedumeriți colegii și profesoara. Atunci fetița a explicat că în ea locuiește o ființă micuță, căreia îî spune Elisa Junior, care o îndeamnă să folosească detestabilul cuvânt NU.

În timp, cu ajutorul prietenilor Elisa noastră, căreia îi vom spune Elisa Senior, a reușit să o convingă pe Elisa Junior să o lase în pace să își trăiască viața așa cum dorește, deoarece nu mai era o copilă mică și încăpățânată. A ales să trăiască fără Nu și a fost fericită!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMisterul din peșteră
Articolul următorHoața de diamante

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here