Cititori curioși fiind, noi cei din a V-a A,  am profitat de șansa de a o întâlni pe Adina Rosetti,  scriitoare care a acceptat să ne cunoască și să ne prezinte cea mai recentă carte a ei,  volumul De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? alte 10 întrebări fantastice , superb ilustrat de Cristiana Radu, prezentă și ea la Cluj-Napoca.

Apărută în 2014 la Curtea Veche Publishing, cartea a fost  premiată drept Cea mai frumoasă carte pentru copii a anului la concursul național de design de carte „Cele mai frumoase cărți din România” și Cea mai bună carte a anului – Carte pentru copii și tineret la ”Gala Industriei de Carte din România Bun de Tipar” 2014.

Întâlnirea a fost interactivă, s-a desfășurat sub forma unui atelier de lucru, fiind una dintre activitățile din cadrul proiectului județean, de promovare a literaturii române contemporane pentru copii, Autorul trăiește, aflat la a doua ediție, proiect în care școala noastră este implicată în calitate de partener, alături de Seminarul Teologic Ortodox, școala inițiatoare și coordonatoare a proiectului fiind Liceul Teoretic Mihai Eminescu.

Am descoperit, ghidați de autoare, că toate întrebările, chiar și cele mai trăsnite, pot avea răspunsuri, dacă avem încredere în puterea imaginației noastre, am inventat rețete năzdrăvane, pe care le-am ilustrat, sub îndrumarea Cristianei Radu.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentIstoric de IMPACT
Articolul următorMARȘUL LECTURII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here