Az idén 18. alkalommal került megrendezésre a Mesék Szárnyán Mesevetélkedő a Piticot Alapítvány szervezésében. A Kolozsvári Református Kollégium idén is vállalta, hogy helyet ad és megszervezi ezt a versenyt. A megyei szakaszok időpontjai: I. forduló – 2016. október 22., II. forduló – 2016. december 10., III. forduló – 2017. január 28. voltak. Idén Döbrentey Ildikó meséi lettek feldolgozva.

Megyei szinten 30 csapattal indult a verseny. Idén két négyfős csapattal neveztünk be, a ROSSZCSONTOK (Iozan Tímea, Bódis Loránd, Oláh Noémi, Kun-Makczi Jessika) és a GEPÁRDOK (Kiss Krisztina, Tesnádi Tamás, Harkó Zoltán, Balla Beatriz) csapataival. A csapatok írásbeli játékos feladatokon keresztül voltak ellenőrizve, mennyire figyelmesen olvasták el a meséket. Nem volt könnyű feladatuk, mert minden forduló után új mesékkel kellett alaposan megismerkedniük. Komplex feladatokat kaptak, melyek időtartama 3-4 perc volt csupán. Minden fordulónál az eredetileg benevezett csapatszám egy harmada esett ki pontszámtól függően. Az utolsó forduló legtöbb pontszámot elért csapata mehetett 2017 márciusában Nagyváradra, az országos döntőre tanítója kíséretében.

Büszkék vagyunk a ROSSZCSONTOK csapatunkra, akik a harmadik fordulóra is eljutottak, sőt, megyei szinten az 5. csapatként zárták a versenyt!

Jelszavunk: “ Egészet adni, sohase felet, vállalni mindent, bármit is jelent!”                                                                                                                          

 Maneszes Mária Magdolna tanítónő

Oláh Loránd János, VI. C osztályos tanuló a FIZIKA verseny helyi szakaszáról a megyei szakaszra jutott.

Gál Zita, Székely Krisztina és Varga Izabella, VII. C osztályos tanulók képviselték iskolánkat az ASZTRONÓMIA OLIMPIA junior korosztályában, ahol Varga Izabella III. helyet nyert a megyei szakaszon.

MINDANNYIUKNAK GRATULÁLUNK ÉS TOVÁBBI SIKEREKET KÍVÁNUNK!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here