”Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile ființei și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumusețe, de perfecțiune.” (Francesco Orestano)

Proiectul educativ ”Anotimpurile copilăriei” se derulează în școala noastră pe parcursul acestui an școlar. Acest proiect se implementează în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Nicolae Titulescu” Cluj-Napoca și cu Școala Gimnazială ”Gheorghe Șincai” Florești, fiind coordonat de subsemnata, prof. Suciu Ioana.

Proiectul are ca grup țintă toți elevii școlii noastre, dar și ai celor două școli partenere.

Scopul proiectului este apropierea de lumea minunată a copilăriei prin artă, poezie, dezvoltarea creativității prin realizarea unor obiecte din materiale diverse, prin realizarea unor creații literare  și a unor lucrări pe calculator.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • receptarea frumosului din viața copiilor, prin diferite mijloace;
  • dezvoltarea personalității elevilor prin promovarea frumosului artistic, social și natural;
  • stimularea imaginației, creativității și spiritului de competiție;
  • dezvoltarea interesului pentru artă, muzică, poezie, grafică pe calculator.

Activitățile propuse sunt realizate în fiecare școală, urmând ca activitatea finală, dedicată zilei de 1 Iunie, să se deruleze sub forma unui concurs de jucării realizate de elevi din cele trei școli partenere, la Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Cluj-Napoca.

Cele trei activități realizate în cadrul proiectului ”Anotimpurile copilăriei” sunt:

  • expoziția cu tema ”Toamna”, cuprinzând creații literare ale elevilor, lucrări realizate la orele de educație plastică și educație tehnologică (noiembrie 2016);
dav
dav
dav
dav
dav
dav
  • expoziția și serbarea din cadrul activității ”Iarna”, pregătită la orele de educație plastică, educație tehnologică și educație muzicală (decembrie 2016);

  • expoziția de mărțișoare și felicitări, realizate de elevi la orele de educație plastică și educație tehnologică, din cadrul activității ”Vine, vine primăvara” (martie 2017).

Cu această ocazie, le mulțumesc pentru colaborare și implicare în cadrul proiectului colegelor mele, dir. adj. prof. Sabău Eniko, prof. Roșa Gabriela, prof. Radu Georgeta, prof. Mureșan Corina, prof. Souca Delia și prof. David Angela. De asemenea, îi felicit pe elevii participanți la proiect pentru strădania lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here