Un proiect pornit din dragoste pentru schi și pentru copii, o mână de oameni cu suflet au pornit şi au continuat acest proiect şi iată că această competiţie de schi alpin a devenit deja tradiţională, Cupa „Transilvania ” a ajuns la ediţia a IV-a . Aceasta este organizată de Asociaţia Transivania Post în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Cluj- Napoca şi Palatul Copiilor Cluj și are sprijinul multor voluntari inimoși.

Scopul acestei competiţii este de încurajare a practicării schiului alpin la copii, precum și promovarea unui mod de viaţă sănătos prin practicarea activităţilor sportive în aer liber.

In acest an Cupa „Transilvania” s-a desfășurat în data de 4 martie la Buscat Ski Resort în apropierea Staţiunii Muntele Băișorii și a constat într-o probă de slalom uriaș adaptată la particularităţile de vârstă și pregătire a copiilor . Competiţia

s-a adresat copiilor practicanţi ai schiului alpin la nivel de amatori / nelegitimaţi sau legitimaţi, competiţia având caracter open.   S-a concurat pe categorii de vârstă separat fete și băieţi până la 15 ani . În acest an au participat 98 de copii cu vârsta între 5‐15 ani iar traseul montat a fost de o dificultate accesibilă,  majoritatea copiilor au reușit să termine traseul cu succes neexistând accidente nefericite.

Aşa cum spuneam rolul acestei competiţii este să popularizăm practicarea schiului alpin în rândul  copiilor, dar nu neapărat de înaltă performanţă, ci de voie bună, în familie.  Cei care  participă la această acţiune sunt copiii care practică schiul alpin în mod organizat dar cei mai mulţi sunt copii care practică schiul în week‐end cu familia de plăcere . Se promovează aşadar, distracţia, buna dispoziţie practicarea sportului în aer liber dar și performanţa sportivă, astfel că s-au acordat premii pentru: locurile I, II, III pentru fiecare categorie participantă , un premiu pentru cel mai bun timp al competiţiei  dar şi un premiu pentru ingeniozitate şi inspiraţie —- cea mai haioasă cască de schi iar la final a fost o tombolă pentru toţi participanţii cu 5 premii substanţiale. Toţi participanţii au primit diplome, un cadou personalizat cu sigla Cupa Transilvania şi ciocolată.  Premiile câștigătorilor au fost substanţiale: diplome, cupe, medalii dar şi vouchere , tricou, hanorac, dulciuri. Principalul partener care s-a ocupat ca toţi schiorii să plece cu zâmbetul pe buze a fost Toyota.

Suntem bucuroşi că au participat şi copii de la şcoala noastră şi sperăm ca la următoar
ea ediţie să avem o reprezentare mai mare.

A fost o zi superbă cu multă zăpadă, soare, veselie, zâmbete, foarte multă voie bună şi mulţi copii şi părinţi fericiţi care au felicitat organizatorii şi au promis că vor reveni şi anul viitor. Îi aşteptăm cu drag pe toţi !

Pentru informaţii complete, rezultate oficiale şi acţiuni viitoare se poate accesa situl : http://cupa-transilvania.ro/ .

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCUPA COPIILOR
Articolul următorIMPRIMANTA 3 D

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here